Centreerringen

Centreerringen: onmisbaar voor je auto!

Centreerringen zijn veel meer dan alleen een hulpstukje bij de montage van een velg. Ze zijn onmisbaar voor je auto! De centreerring zorgt ervoor dat je velg stevig en veilig onder je auto gemonteerd kan worden. Veel fabrikanten werken met een ringensysteem om een bepaalde velg op meerdere typen auto's te kunnen monteren. Dit heeft te maken met de naaf van de auto. Het naafgat van de velg moet exact passen op de naaf van de auto. 

Naafgat velgen

Normaal gesproken zou een velg met een naafgat van 60 mm niet gemonteerd mogen worden op een auto die een naaf van 56 mm heeft. Door een plastic of metalen ring in het naafgat van de velg te plaatsen kan de diameter worden teruggebracht naar 56 mm, waardoor montage wel mogelijk is. De centreerring zorgt er voor dat de velg wiel netjes op z'n plaats wordt gehouden. Zonder deze ring zou de velg alleen door de bouten op z'n plaats worden gehouden en is de kans op onbalans veel groter.

Centreerringen van Banden & Velgencenter Van Hugten

Met onze centreerringen past uw velg perfect om de naaf zonder vervelende trillingen. In ons assortiment van centreerringen vindt u vele varianten, kleuren en maten.

Wij kunnen ruim 540 verschillende centreerringen leveren!

De meeste centreerringen zijn hoofdzakelijk geproduceerd uit kunstof, echter zijn bepaalde ringen van metaal geproduceerd, denk hierbij aan ringen voor zwaardere voertuigen zoals Vw T5, Bmw X5/X6 dit om het uitslaan van de ringen te voorkomen. Natuurlijk kunnen wij ook metalen ringen op maat leveren, neem hiervoor contact op met de afdeling verkoop.

Ga naar onze webshop