Exclusieve, Nederlandse OZ Paddockstore dealers bezoeken fabriek Ferrari

23 januari 2014

Exclusieve, Nederlandse OZ Paddockstore dealers bezoeken fabriek Ferrari

Het Formule 1 team van Ferrari is ook dit jaar weer uitermate succesvol op OZ Racing wielen. Een strategisch, meerjarig partner – en sponsorcontract werd hiertoe enige jaren terug afgesloten.

Door dit succesvolle sponsorcontract met Ferrari krijgen de sterkste, Europese OZ importeurs de gelegenheid met een groep klanten / relaties een zeer exclusief bezoek aan de Ferrari fabriek in de Italiaanse thuisbasis Maranello te brengen.

Het F1 team van Scuderia Ferrari bestaat dit jaar uit de rijders Felippe Massa en Fernando Alonso. Beiden racen dus op OZ Racing wielen.

Van Klei’s Banden Import is sinds 1978 importeur van dit Italiaanse premiumbrand en is onlangs met een groep genodigden, waaronder een aantal strategisch aangestelde ‘’OZ Paddockstores’’, exclusief te gast geweest bij Ferrari in het Italiaanse Maranello. De Ferrari fabrieken, oorspronkelijk opgericht in het nabij gelegen Modena, zijn richting het einde van de Tweede Wereldoorlog in 1943 verhuisd naar Maranello en vanaf dat moment de afgelopen 70 jaar verschrikkelijk hard uitgebreid en meer dan maximaal geprofessionaliseerd.

Jaarlijks worden er in Maranello 7300 nieuwe Ferrari’s geproduceerd, de productie vanaf het moment van bestellen totdat de auto de deur uit gaat is zo’n 10 tot 11 maanden. Het is een ongekend productieproces, vanuit een ‘’lean – organisatie’’, waarin alles, maar dan ook alles in eigen beheer wordt geproduceerd. Ook voor het Italiaanse Maserati worden bepaalde onder delen bij Ferrari geproduceerd.

Ferrari is voor 90% in handen van het Italiaanse Fiat SpA (Fiat – Lancia – Ferrari), 10% van de aandelen zijn nog steeds in handen van de familie Ferrari van wijlen Enzo Ferrari (overleden in 1988 op 90 jarige leeftijd), in de persoon van zijn zoon Piero Ferrari.

Alles in en om Maranello staat in het teken van dit Italiaans, trotse concern.

OZ is dus al sinds een aantal jaren wielenleverancier van het Ferrari Formule 1 team, waardoor Van Klei’s Banden Import (als exclusief importeur voor de Nederlandse markt) als een van de weinige bedrijven Wereldwijd in de gelegenheid is gesteld dit unieke spektakel, met voortdurend rond blazende Ferrari’s, van dichtbij te hebben mogen ervaren.

Los van de complete Fabriekstour zijn wij ook te gast geweest in het Ferrari museum, een korte impressie is zichtbaar in alle bijgevoegde foto’s. Alles onder toeziend oog van oprichter en Ferrari – gezicht Enzo Ferrari, vanuit zijn eigen kantoor..

Niet alleen de aanwezige OZ genodigden en de Van Klei staf, maar zeker ook onze klanten en jarenlange relaties hebben een zeer enerverende en compleet verzorgde dag achter de rug, welke begon met een vroeg vertrek vanaf Schiphol en eindigde met een late terugkeer op Nederlandse bodem.

Uiteraard proberen alle genodigden het OZ & Ferrari – gevoel meer dan ooit richting de eindgebruiker, hun klant, te gaan overbrengen!

Op dit moment zijn er 7 exclusieve OZ Paddockstores in Nederland,

Het OZ Paddock Netwerk kenmerkt zich in een zeer gespecialiseerd netwerk van door Van Klei & OZ geselecteerde wielenspecialisten. Merk trouw, hoogste servicegraad en technische kennis, en passie voor OZ, dat zijn de belangrijkste kenmerken voor de verkopers binnen het OZ Paddock netwerk.

OZ Paddock Netwerk showrooms hebben een aantal voordelen, o.a.:

Altijd als eerste beschikking over nieuws van OZ.
Altijd als eerste beschikking over de nieuwste producten.
Werk samen mee aan het uitdragen van het merk OZ.
Krijg de nodige ondersteuning bij het inrichten van de showroom.

http://www.vanklei.nl/van-klei-nieuws/oz-racing/589-van-klei-gaat-naar-maranello-en-bezoekt-exclusief-ferrari


 

 

Meer nieuws...