Nieuwe Mercedes-Benz CLA 45 AMG geschoeid op Dunlop-banden

27 januari 2014

Nieuwe Mercedes-Benz CLA 45 AMG geschoeid op Dunlop-banden

27 januari 2014– Dunlop kondigt vandaag aan dat Mercedes-AMG de Sport Maxx RT-band met racetechnologie heeft gekozen als originele band voor de nieuwe CLA 45 AMG die ook te zien was op het autosalon van Brussel.

De nieuwe CLA 45 AMG zal worden uitgerust met Dunlop Sport Maxx RT-banden in maat 235/35ZR19 91Y XL MO, een band die speciaal werd ontworpen voor de sportieve coupť. Met zijn maximumvermogen van 265kW (360pk) en zijn maximumkoppel van 450Nm is zijn turbomotor 's werelds krachtigste viercilinder productiemotor. "De Sport MAXX RT-banden staan garant voor uitmuntende prestaties en brengen het enorme vermogen van de CLA 45 AMG optimaal over op de weg", aldus Greet Willekens, Corporate Communications Manager voor Dunlop BeNe.

De Sport Maxx RT is geÔnspireerd op 125 jaar racetechnologie en dat vertaalt zich in een hoge grip op droge en natte wegen in combinatie met een uitmuntend rijgedrag en uitstekende remprestaties. De Sport Maxx RT beantwoordt dan ook aan de eisen van de meest gepassioneerde bestuurders, waarbij genieten van het gevoel een aanzienlijke dosis pk's te controleren voorop staat.

De keuze van Mercedes-AMG sluit aan bij diverse andere montages van Dunlop Sport Maxx RT en Sport Maxx Race-banden op de nieuwe, ultraperformante Mercedes-AMG-modellen. Het rijtje omvat onder meer de C63 AMG Coupť Black Series, de A45 AMG, de SLS AMG GT en nu dus de CLA 45 AMG.

 

Meer nieuws...