Regenbanden

Regenbanden


Naast winterbanden bestaan er ook regenbandenRegenbanden zijn geoptimaliseerd op natte situaties. Nederland is een regenachtig land het regent dan ook ongeveer 235 dagen per jaar. De kans op ongelukken in nat weer is 2 keer zo groot als bij droog weer. Regen beÔnvloed de toestand van de weg en rijgedrag van de auto.

Eigenschappen van Regenbanden

Regenbanden zijn eigenlijk zomerbanden. Regenbanden zijn er op gemaakt dat ze beter bestand zijn tegen aquaplaning. Als er veel regen valt ontstaat er een zogenaamde filmlaag aan water op het wegdek. Wanneer een band een grotere hoeveelheid water niet goed kan verwerken kan er aquaplaning onstaan. De band verliest dan de grip met het wegdek, waardoor de auto begint de glijden. Door een V vorm in het banden profiel is de band geoptimaliseerd voor waterafvoer en blijft de grip beter behouden. Ook heeft een regenband extra diepe groeven om het water beter te kunnen afvoeren.

Verschil met winterbanden

Winterbanden zijn er op gemaakt om goed te presteren bij sneeuw en ijs. Regenbanden behoren meer tot de zomerband en zijn niet aan te raden voor gebruik in de winter. Regenbanden hebben geen lamellen zoals winterbanden en zijn gemaakt van een rubber soort wat te vergelijken is met die van een zomerband. Gebruik dus winterbanden voor in de winter en zomer/regen banden voor in de zomer en niet andersom.

Mocht u nog meer vragen hebben kunt u altijd contact met Banden & Velgen center Van Hugten opnemen.