Run On Flat banden

De Run On Flat band

Een Run On Flat band is een band waarmee u door kunt rijden na een lekke band. 

Zo zijn er drie soorten Run On Flat Banden de zelfsteunende band is het bekendste. Deze soort heeft verschillende namen, waarvan RFT (run-flat tire) en SSR (self supporting runflat) het meest voorkomen.

De zelfsteunende Run On Flat banden zijn banden waar de randen zijn verstevigd, hiermee kunt u na een lekkage of lekke band ongeveer 80km door rijden naar de dichts bij zijnde garage.

Bij weer een ander soort word een extra steun ring toegevoegd op de velg. Dat is te zien op de onderstaande foto.

En er is nog een ander soort die in opkomst is waarbij er een binnen laag zit die het gat afdicht zodat u verder kunt rijden. Let er wel op dat u toch nog naar de garage toe moet om te kijken of er geen extra schade aan de band is. Want het karkas van de band kan ook beschadigd zijn. Ook moet het eventuele voorwerp die erin zit er uitgehaald worden.

Toch een lekke band, wat nu?

Als u toch een lekke band heeft let er dan op dat u er niet on eindig op door kunt blijven rijden. Dit bedraagt ongeveer 80 kilometer. Het voorkomt wel dat u op een onveilige plaats uw band moet verwisselen. Bij de meeste auto's die met Run On Flat banden zijn uitgerust met een bandenspanning waarschuwing systeem. Omdat u er niks van merkt als de Run On Flat band lek is. Dit systeem is ook verplicht bij alle nieuwe auto's met Run On Flat banden.

Mocht u toch meer informatie willen over de Run On Flat band neem dan contact op met Banden & Velgen center Van Hugten.