Concave velgen

Concave velgen.

De naam CONCAVE betekend letterlijk hol. Hiermee verwijzen we naar het naar binnen gebogen design van deze velg, waarbij het hart van de velg verder naar binnen ligt ten opzichte van de rand van de velg. Let wel, het concave effect is niet bij alle velgmaten mogelijk. Een smalle velg met een hogere ET waarde kan bijvoorbeeld geen concave design hebben en daarom zijn het meestal ook de bredere (achter-) velgen die dit design hebben. Concave velgen zijn populair bij de liefhebbers van snelle, sportieve auto's omdat de wielen er nog breder mee uitzien dan ze al zijn. Door de verschillende breedtes zijn concave velgen, zeer goed geschikt voor o.a. BMW, Mercedes, Audi A5 en A7, Jaguar en exclusieve sportwagens.

Velgenmerken met Concave velgen

OZ Racing - De italiaanse velgenfabrikant OZ Racing heeft in haar programma 4 modellen die een concave vormgeving kennen. Daarin zijn twee varianten, concave en deep concave. 

De vier OZ Racing velgen welke de concave optie kennen zijn de;

- Formula HLT
- Leggera HL
- Superturismo Dakar
- Ultraleggera HLT

Afhankelijk van de gekozen velgbreedte zijn deze velgen meer of minder concave-vormig.

 

artFORM - artFORM Wheels is een jong velgen merk wat gespecialiseerd is in concave velgen voor Audi, Bmw, Seat, Skoda, VW en Mercedes

Dit is slechts een greep uit de velgen die wij kunnen leveren maar er  is natuurlijk meer beschikbaar voor nog veel meer auto’s. Bovendien zijn er "staggered fitments" mogelijk, waarbij de set bestaat uit een extra brede velg op de achteras van de auto.