Eco line velgen

Eco line velgen bij Banden & Velgencenter Van Hugten

Dankzij fiscale maatregelen is de vraag naar compacte en zuinige "Eco" auto’s behoorlijk gestegen. De zakelijke rijder kiest voor een model met een zo laag mogelijke CO2-uitstoot, omdat dit fiscaal gezien gunstiger uitpakt. Hoe lager de uitstoot, hoe lager de bijtelling voor privťgebruik. .

Een groene "Eco" auto kan ook mooi zijn

Bekende zuinige "Eco" auto's zijn bijvoorbeeld de BlueMotion-modellen van Volkswagen, de Nissan Leaf,  de Greenline-versies van Skoda, de Ecomotives van SEAT, de  e-modellen van Audi, de Tesla, de BMW i3, en de Renault ZOE. Dankzij aanpassingen aan de aerodynamica, het motormanagement en de transmissie zijn deze "Eco" auto’s stukken zuiniger. Bijna altijd worden bij deze "Eco" auto's smallere banden met een lage rolweerstand gebruikt, doorgaans in combinatie met smallere stalen velgen. Erg fraai zijn deze stalen velgen meestal niet, zodat veel berijders op zoek gaan naar een goed alternatief. Mogelijkheden te over. Ook een groene "Eco"  auto mag er toch best een beetje stoer uitzien? En dat hoeft echt niet ten koste te gaan van het verbruik.

Nieuwe velgen, dezelfde banden

Wat zijn de alternatieven op het gebied van lichtmetalen velgen? In dele wielmaten is er volop keuze, bovendien zijn de lichtmetalen velgen– het woord zegt het al – ook nog eens lichter dan de stalen exemplaren die de fabriek monteert. Ecotuning is fun! Uiteraard is het ook mogelijk om grotere velgen te monteren. In dit geval zelfs tot 19 inch. Dan gaat wel het brandstofverbruik omhoog, hoewel de invloed van de bestuurder (rijstijl!) daarop nog groter is. Hoe dan ook, het is zonder meer mogelijk om een energiezuinige auto aan te kleden met een set mooie velgen, zonder dat dit ten koste gaat van de economische eigenschappen. Groen is goed, groen en mooi nog beter!

Er zijn volop lichtmetalen "Eco" velgen voor de "Eco" auto's.  De nieuwe B-eco line van Brock is speciaal afgestemd op het tegenwoordige elektronisch rijden. De volgende collectie velgen is perfect geschikt als winter velgen voor "Eco" voertuigen zoals de Tesla Model S, Bmw I3, Renault ZOE, Nissan Leaf en de VW E-Up.

Bekijk via onze velgen configurator hoe lichtmetalen velgen onder jouw auto staan.