SUV - 4X4 velgen

SUV en 4x4 velen bij Banden & Velgencenter Van Hugten

Voor SUV’s en 4x4 terreinwagens zijn velgen nodig met specifieke eigenschappen. De keuze voor de beste SUV en 4x4 velgen zijn afhankelijk van de rijomstandigheden.

SUV velgen

Het fikse gewicht van de SUV – een volbeladen Volkswagen Touareg kan bijna drie ton wegen – stelt hoge eisen aan de velgen en banden en vraagt om een weloverwogen keuze. Er zal dus goed gekeken moeten worden naar het draagvermogen van de velg; daarom is goed advies belangrijk.

Speciale lichtmetalen velgen

Fabrikanten van velgen hebben speciaal voor de SUV een aantal modellen ontwikkeld. Daarbij is uiteraard goed gelet op het laadvermogen en de styling. En dankzij de royaal bemeten wielkasten kan de SUV op grote voet door het leven; velgen in de maat 22 inch zijn geen uitzondering. Houd er bij dergelijke maten van velgen wel rekening mee dat het veercomfort afneemt. De stuurprecisie neemt echter weer toe.

Velgen voor de terreinrijders

Hoewel de meeste SUV’s zelden tot nooit in het terrein komen, zijn er ook berijders die juist wel regelmatig de gebaande paden verlaten. Dan is het zaak om bij de keuze van de velgen en banden andere accenten te leggen. Een smallere band met een ‘open’ profiel biedt veel meer grip in modder en zand dan een sportieve, brede band. Wat velgen betreft is het aan te raden om voor een model te kiezen dat eenvoudig is schoon te houden, ook aan de binnenkant. Een opgedroogde klodder zand kan namelijk behoorlijke onbalans veroorzaken. Tijdens intensief terreinrijden kan het wel eens voorkomen dat een SUV op drie wielen balanceert. Geen punt, de auto kan ertegen. Maar dat betekent wel dat het totale gewicht heel even op drie wielen rust. Waarmee gezegd zij dat het draagvermogen per velg en per band dus meer moet zijn dan het maximale voertuiggewicht gedeeld door vier. Ook de zijdelingse krachten die op de velgen werken kunnen extreem hoog zijn, zeker als een imperiaal met zware belading is geplaatst.

Velgen voor in de winter

Net als voor de gewone personenauto’s is er ook voor de SUV een ruime keuze aan wintervelgen, inclusief banden. Want ook een vierwielaangedreven auto is – in tegenstelling tot wat wel eens wordt gedacht – veiliger op winterbanden.

Waarom SUV - 4X4 velgen kopen bij Banden & Velgencenter Van Hugten

  • Aanbod gespecificeerd op rijstijl en rijomstandigheden
  • Keuze uit een groot assortiment
  • Altijd A kwaliteit