Velgenreiniger

WAT MOOI IS, MOET MOOI BLIJVEN.

Lichtmetalen wielen geven uw auto een luxe of sportieve uitstraling. Alleen al om het uiterlijk is het daarom aan te raden uw wielen regelmatig te reinigen. Ook voor het behoud van uw wielen is een regelmatige schoonmaakbeurt essentieel, liefst 1 keer per week. Want hoe langer remstof en straatvuil de kans krijgt om in te werken op de lak, hoe moeilijker het uiteindelijk wordt om de wielen schoon te krijgen.

Wij raden u aan om de wielen met een normale autoshampoo en een zachte spons schoon te maken. Bij zeer sterke vervuiling en hardnekkige remstof kunt u ook een velgenreiniger gebruiken. Hierbij moet u echter wel oppassen, want er zijn producten op de markt die hun werk net iets tť goed doen. Door de krachtige chemische samenstelling (veelal zuren) verwijdert u hiermee niet alleen het vuil, maar ook een gedeelte van de bovenste laklaag. Bij High Gloss wielen kan dat zelfs resulteren in zwarte vlekken op uw wielen, omdat er daarbij een zwarte basislak onder de zilveren toplaag is aangebracht.

Wij adviseren u zekerheidshalve Profile Wheelcare te gebruiken. Deze reiniger is uitgebreid getest en is veilig voor uw banden, wielen en remdelen. De velgenreiniger heeft een verkoopadviesprijs van € 6,50 per flacon.