Zomerbanden

De zomerband

De naam zegt het al, de zomerband word gebruikt in de zomer. Deze soort band word het meest gebruikt en ook het meest verkocht. Daarom zijn deze banden ook in veel meer maten te verkrijgen. Dan bijvoorbeeld een winterband of all season band.

De zomerband

Voordelen van de zomerband

Zomerbanden zijn boven de temperaturen 7 graden hoger het meest geschikt om onder uw auto te hebben. Dit komt omdat het profiel van de band, de samenstelling van het rubber hier heel goed voor zijn. Ook kun je met deze banden beter op hoge snelheden rijden dan een winterband. De grip word ook verbeterd bij zomerse temperaturen.

De bandenwissel

Het is zeer belangrijk om tijdig uw banden te verwisselen. Rij dus nooit in de zomer door met uw winterband want een winterband heeft een veel langere remweg dan een zomerband. Ook word de slijtage veel hoger en ook het brandstof verbruik. Wissel dus tijdig uw banden. Dit is ook andersom heel belangrijk omdat in de winter het rubber van de zomerband wat kan verharden en daardoor weer minder grip krijgt.

Om het wisselen makkelijker te maken hebben de meeste mensen een extra set velgen, dit is misschien ťťnmalig een duurdere uitgaven maar is wel het makkelijkst en is zeer snel weer terugverdiend.

Banden & Velgen center Van Hugten kan dit allemaal voor u regelen. En mocht u nog meer vragen hebben kunt u altijd contact met ons opnemen.